poniedziałek, 8 października 2012

Słodko-kwaśny...

Chodzi oczywiście o smak cytrynowego musu z imbirem. który stał się tematem zdjęcia w kolorze żółtym. Na jesienne słoty witaminy są bardzo cenne. U nas od soboty to pada to wieje, więc bariera ochronna mile widziana. A i właśnie słodko- kwaśny mus jest bardzo smakowitą przekąską przy okazji.
Dyńki wystąpiły już w poprzednim poście, ale są tak kształtne i mają pasujący kolor, że zdecydowałam je użyć w roli statystów :)

Na straganach pojawiły się słoneczniki, od tych letnich różni je ciemniejsza barwa, ale i tak swoimi twarzyczkami rozświetlają otoczenie, więc one także się znalazły w moim kadrze.
W takim wydaniu kolor żółty jest mega rozweselaczem mojej jesieni.



Ciekawa jestem waszych zdjęć z tym kolorem.

Pozdrawiam wszystkich
Agnieszka.


EDIT:
Przepis na to cudo w słoiku pochodzi stąd  tyle, że część cukinii została starta bardziej na papkę i dodałam starty imbir wg uznania. Zastosowanie jest bardzo wszechstronne.
W zamiarze mam również wypróbować to dyniowe marzenie.
Miłej zabawy w szukanie ciekawych smaków.

32 komentarze :

  1. Jakie fotki cudne! W czymś takim kolor żółty lubię!

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj Agniesiu!!!! Dawno nie gościłam u Ciebie ale dzisiaj już nadrobiłam zaległości ...Piękne te Twoje aranżacje...a maszyna w sukieneczce super pomysł ...mogę go "odpatrzeć " ???? jesienne kolory są cudne...bardzo ładne zdjęcia . Cieplutkie buziaki pa...

    OdpowiedzUsuń
  3. Cytrynowy mus z imbirem to brzmi bardzo kusząco.
    Czy to swego rodzaju powidła smażone, gotowane,czy ucierane na zimno? Jestem wielkim smakoszem dań z imbirem ale Twojego musu nie znam.Pozdrawiam równie pogodnie jak na Twoich zdjęciach

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękna kompozycja:) Żółty w Twoim wydaniu bardzo mi sie podoba:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale pięknie i słonecznie się zrobiło, choć za oknem nic na to nie wskazuje ;)
    a mus intrygujący bardzo :)
    moje zółte zdjęcia się robią ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Agnieszko wspaniały nastrój wprowadziłaś tymi zdjęciami:) słonecznik jest cudny!:))) pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepiękna żółć! A mam pytanie do czego używasz tego musu cytrynowo-imbirowego? DO jakiś mięs? na kanapkę? czy jakoś do herbaty?

    OdpowiedzUsuń
  8. Śliczne fotki!!! Ja właśnie zrobiłam kandyzowany imbir - cudowny do rozgrzewającej herbatki :D
    Pozdrawiam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo energetyczne zdjęcie! Zaciekawił mnie ten cytrynowy mus z imbirem. Mogłabyś podać przepis? Byłby idealny na jesienne chłody.

    OdpowiedzUsuń
  10. wspaniale rozgrzewajace i wesole zdjecia. Uwielbiam sloneczniki.
    buziaki, milego tygodnia

    OdpowiedzUsuń
  11. I mnie zaintrygował mus imbirowo cytrynowy:))piękne zdjęcia:)))Może wrzucisz przepis?:)))pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  12. Ten słonecznik na ostatnim zdjęciu jest tak perfekcyjnie piękny że wygląda wręcz jak sztuczny. Mus imbirowo cytynowy? Brzmi pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  13. Agnieszko, podziel się przepisem, bo konfitura wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. ale żółciutko :)
    pozdrawiam
    AG

    OdpowiedzUsuń
  15. Piękne kolory i piękni statyści :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Aga, piękne zółciutkie zdjęcia!!!

    OdpowiedzUsuń
  17. Piękne zdjęcia, a mus na pewno pycha. Mi też chodzi po głowie pomysł na cytrynowe, żółciutkie, jesienne zdjęcie.

    OdpowiedzUsuń
  18. Żółć w Twoim wydaniu prezentuje się wyjątkowo pięknie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Intryguje mnie ten mus, czy to na zasadzie dżemu? pasteryzujesz go jakoś?
    Mogłabym prosić o przepis?:)
    Piękne fotki tak na marginesie:)
    pozdrowienia ślę,

    OdpowiedzUsuń
  20. Wow - musi smakować obłędnie - można prosić o przepis (apawliszyn@wp.pl)

    OdpowiedzUsuń
  21. Ooo, nie ma to jak herbata z imbirem na taką jesienną słotę :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Ale soczyste i apetyczne zdjęcia! Mmmm ... a mussss....

    OdpowiedzUsuń
  23. wygląda smakowicie i pięknie do tego :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Piękne zdjęcia z kolorem żółtym w roli głównej :) Bardzo jestem ciekawa jak smakuje taki cytrynowo - imbirowy mus, bo wygląda pysznie!
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Witam,
    dla zainteresowanych zamieściłam linki do przepisu, ale z góry zaznaczam, że dodałam imbir eksperymentalnie i tylko do części musu i połączenie nie jest złe,a na pewno zdrowe :)
    Ciekawi mnie jeszcze okropnie ten dżem dyniowo-kokosowy - połaczenie intrygujące... :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Cudne foteczki a przepis wykorzystam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  27. Dzięki, że dodałaś link do przepisu. Jestem zaskoczona, że dżem jest z cukinii, wygląda tak cytrynowo ;-). Robiłam podobny, tyle, że z dyni. Smak bardzo dobry. Imbir dodałaś eksperymentalnie, ale bardzo pasuje.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  28. Piękne zestawienie kolorystyczne.. W naszej kuchni powstało właśnie kilkadziesiąt dyniowych powideł - pycha :).
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  29. Odpowiedzi
    1. Piękny, jesienny, ale słoneczny kolor! Aż się człowiek sam do siebie uśmiecha :)) Pięknej jesieni życzę :)
      Beata

      Usuń

Dziękuję za każdy zostawiony komentarz, bo miło jest zobaczyć ślad Waszych odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...